Twitter, Facebook Gruplarını ve Topluluklarla Reddit'i ele geçirdi

 

Twitter, Facebook Gruplarını ve Topluluklarla Reddit'i ele geçirdi

Twitter, Topluluklar adlı yeni bir özelliği duyurdu. Kullanıcıların benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle iletişim kurmasına olanak tanıyor. Facebook Grupları ve Reddit'e benzer. Twitter Toplulukları şu anda iOS ve Web'de test ediliyor ve Android kullanıcıları yakında bu güncellemeyi alacak. Twitter, Toplulukların sizinle aynı şeyler hakkında konuşmak isteyen kişileri kolayca bulmanın ve onlarla bağlantı kurmanın bir yolu olduğunu söylüyor. Bir Topluluğa katıldığınızda, tüm takipçileriniz yerine doğrudan o gruba Tweet atabilirsiniz. Yalnızca aynı Topluluktaki üyeler yanıt verebilir ve sohbete katılabilir, böylece samimi ve alakalı kalır. Topluluklar herkes tarafından görülebilir, böylece herkes neyin tartışıldığını görebilir.

Twitter Toplulukları, benzer ilgi alanlarına sahip kullanıcılarla bağlantı kurmanıza olanak tanır. Odaklanmış bir konuşma için yalnızca Topluluğunuza Tweet atabilirsiniz. Ancak, Topluluk sayfaları ve zaman çizelgeleri herkese açıktır, böylece herkes Topluluk Tweetlerini okuyabilir, Tweet Alıntılayabilir ve rapor edebilir. Twitter, herkese açık sohbeti desteklemeye devam etmek ve insanların ilgi alanlarına uyan Toplulukları bulmalarına yardımcı olurken aynı zamanda daha samimi bir sohbet alanı yaratmak istediğini söylüyor. Topluluklar, odağı seçebilen, Topluluk kurallarını oluşturabilen ve onu sohbet için harika bir yer haline getirecek kişileri davet edebilen moderatörler tarafından oluşturulur - Reddit Topluluklarına çok benzer.


Moderatörler Topluluk kurallarını belirler ve aynı zamanda işleri yolunda ve odaklı tutmak için başkalarını alanlarını yönetmeye davet edebilir. Şu an itibariyle, Topluluk oluşturma sınırlıdır. Ancak Twitter, herkesin kendi şeyleri hakkında konuşabilmesi için daha fazla insanın Topluluklar oluşturmasına izin vereceğini söylüyor. "Test ettiğimiz ilk Topluluklardan bazıları Twitter'daki popüler konuşmaları çevreliyor. Örnekler arasında köpekler, hava durumu, spor ayakkabılar, cilt bakımı ve astroloji yer alıyor ve daha pek çoğu, Twitter'daki gelişen ve niş tartışmaların daha fazlasını yansıtıyor, ”diye yazdı şirket bir blog yazısında.

Şu anda, bir moderatör veya başka bir üye tarafından bir Topluluğa davet edilmeniz gerekiyor. Twitter, yakında Toplulukları keşfetmenin ve bunlara katılmanın daha fazla yolunu ekleyecektir. Üyeler, iOS uygulamasının altındaki özel sekmeden veya Twitter.com'daki kenar çubuğundan Topluluklara erişebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad