Termux: Termux Nedir ve Termux Kullanarak Neler Yapabiliriz?

 

Termux: Termux Nedir ve Termux Kullanarak Neler Yapabiliriz?

Bilgisayar korsanlığı için Termux öğrenmek ister misiniz önce Termux nedir ? sorusununu cevaplamaya çalışacağız. Termux komutlarını nasıl kullanacağınızı ve Termux uygulamaları eksiksiz bir şekilde nasıl kuracağınızı öğretmeye çalışacağım .

Bu yazımda sizlere Termux un hakkında detaylı bilgi ve bilmeniz gereken her şeyi vereceğim. Öyleyse başlayalım.

Termux nedir?

Termux nedir? Temel olarak Termux, Android için bir terminal emülatör uygulamasının yanı sıra köklendirme veya özel ayarlara ihtiyaç duymadan Android üzerinde çalışan bir Linux ortamıdır. 

Ek uygulamalar/paketler de mevcuttur ve APT paket yöneticisi kullanılarak kurulabilir. Hackerlar Android cihazlarda vazgeçilemez bir uygulamadır. kısacası termux linux sistemlerde neler yapabiliyorsak onu telefondan onu yapmamıza olanak sağlar.

Termux'u diğer terminallerden ayıran şey, Termux'un Termux üzerindeki ortamın Debian standart Linux ortamıyla aynı olacak şekilde ayarlanmış olmasıdır.

Android ortamı genel olarak Linux ortamından farklı olduğundan, Termux'ta genel olarak Linux'ta yaygın olarak kullanılan paketleri/uygulamaları kurabiliyoruz.

Yukarıdaki gibi özellikler ve ortam ayarlamaları Termux'u çok özel kılıyor çünkü Termux kullanarak Android telefonunuza Sızma Test Araçları (penetrasyon test aracı) / Metasploit gibi bilgisayar korsanlığı uygulamaları kurabilirsiniz.

Termux ayrıca, Termux'un sağladığı yazılım deposundan ihtiyaç duyduğunuz paketleri bulmanızı ve kurmanızı kolaylaştırmak için bir paket yöneticisi (APT) sağlar.

 Bir Linux dağıtımında "paket", belirli bir uygulamayı oluşturan tüm dosyaları içeren sıkıştırılmış bir dosya arşivini ifade eder. 

Dosyalar genellikle mevcut kurulum yoluna göre paketlerde saklanır. .deb, .rpm ve .tgz gibi yaygın Linux paketleri türleri

Android linux terminal 'dir 

Öncelikle TERMUX uygulamasını çalıştıracağınız işletim sisteminiz olan Android'i tanımaya başlıyoruz. Android, dokunmatik ekranlı cihazlar ve şu anda kullanmakta olduğunuz cep telefonu gibi elde taşınan cihazlar için yapılmış Linux tabanlı bir işletim sistemidir

Termux bir terminal emülatörü uygulamasıdır

terminal emülatör, kabuğa erişmek için metin tabanlı bir arabirim (CLI) sağlayan bir uygulamadır.

Termux bir Linux ortamı sağlar

Termux telefonunOrtam değişkeni, bir veya daha fazla uygulama tarafından kullanılan verileri içeren bir nesnenin adıdır. Kısacası, bu bir isim ve değere sahip bir değişkendir.

Bu değişkenin adının içeriği, sistemdeki ortam tanımları hakkında bilgi içerebilir, örneğin, yürütülebilir dosyaların konumu ve bir sistemdeki dosya ayarları, kullanılması gereken varsayılan düzenleyici veya yerel sistem ayarları.

Ayrıca Okuyunuz: PCLinuxOS Kurulum Kılavuzu

Termux: Termux Nedir ve Termux Kullanarak Neler Yapabiliriz?

Android'de Termux nasıl kurulur

Termux'un kurulumu çok kolaydır ve genel olarak android uygulamasını yüklediğiniz gibidir.

  • google play store'u aç
  • arama kutusuna " Termux " anahtar kelimesini yazın ve ara tuşuna basın
  • Termux'u bulduktan sonra yükle düğmesine dokunun
  • yükleme işleminin bitmesini bekleyin
  • yükleme işlemi tamamlandıktan sonra ana ekranınızda TERMUX başlatıcısını bulmalısınız, androidinizde TERMUX'u açmak için dokunmanız yeterlidir

Termux'u başarılı bir şekilde kurduktan sonra , cep telefonunuzdaki veri tabanı/paket listesinin güncellenmesi ve Termux veri havuzu sunucusununkiyle eşleşmesi için apt update komutunu çalıştırmalı ve Termux'unuzdaki paketi apt update için apt upgrade komutunu çalıştırmalısınız

Termux'ta uygulamalar nasıl kurulur?

Termux, Android telefonunuzun çeşitli Linux uygulamalarına yüklenebileceği şekilde modifiye edilmiştir, Termux aracılığıyla yüklenebilen uygulamalar, çevrimiçi olarak Termux yazılım deposuna dahil edilmiştir. Paket yönetimi sağlar.

İhtiyacınız olan paketleri (Linux'taki uygulamalar için kullanılan terim) kolayca aramak, indirmek ve kurmak için APT paket yöneticisini kullanabilirsiniz.

APT, Debian tabanlı ve dağıtımları tarafından paketleri yönetmek için kullanılan bir paket yöneticisidir.

termux nedir ? sorusu kafanızda canlanmaya başladıysa okumaya devam edin.

İstediğniz uygulamayı pkg install + dosya adı ile kurabilirsiniz

Termux Komutu nasıl kullanılır?

Termux'un bir GUI ekranı yoktur ve sadece kullanmak için Termux komut kodunu yazmanız gereken bir shell'dir, Termux komut kodunu ezberlemeden Termux'u kullanamazsınız.

Termux Komutu, Linux Komutu ile aynıdır.

Termux komutu, Linux komutuyla özellikle Ubuntu veya Linux Mint gibi Debian ailesi Linux ile aynıdır, bunun nedeni Termux'un android cep telefonunuzdaki Linux kabuğuna erişen bir terminal emülatör işlevi görmesidir. Kısacası termux işletim sistemini linux yapar


Neden termux kullanmalıyım?

Termux taşınabilirdir :   Kurbanın evine ortadaki adam saldırısı yapmak istediğinizi ve bunun için bir dizüstü bilgisayar kullandığınızı hayal edin, inanılmaz derecede şüpheli olacak ve saldırı tamamlandıktan sonra herkes bunu anlayabilecektir. Öte yandan telefonunuzu kullanmak her yerde normaldir, göze çarpan bir Laptop yerine termux kullanabilirsiniz .

Root gerektirmez: Play-store'da bulunan herhangi bir iyi uygulamayı kullanmak için Root Acess gerekir ve Termux'un root'a ihtiyacı yoktur, tek gereksinim android sürümünüzün 5.0'dan fazla olmasıdır.

Kurulum Gerekmez: Sisteminize kurmak için sıkıcı bir Kurulum yapmanıza gerek yok, sadece indirin ve favori paketinizi kurmaya hazırsınız.

Minimal ve Kompakt: Termux uygulamasının boyutu 200 Kb'den biraz daha azdır ve paketleri indirdiğinizde boyut artar ve kullanılmayan paketleri kaldırabilirsiniz, Komut satırının görünümü termux için çok tatmin edicidir.Bir sürü Paket mevcuttur:  Termux'daki paketler çeşitli görevleri yapmanıza izin verir, paketlerin boyutu küçüktür ve veri + depolama açısından verimli olması için istediğiniz zaman bunları kaldırabilirsiniz.

Tutarlı Güncelleme:  Termux her gün güncelleniyor, yani her geçen gün yeni özellikler ekleniyor, yeni paketler de ekleniyor, isterseniz kendi Termux deponuzu da barındırabilirsiniz.

Programlama dilleri:  Golang, Lua, Php, C\C++, python gibi Varius programlama dillerini destekler, böylece tüm bu dilleri telefonunuzda yazıp  derleyebilirsiniz. termux'da her türlü aletle çalışırken gerçekten şifalıdır.

Python Desteği: Termux ile ilgili en iyi şey, python'u desteklemesidir, internette python için çok sayıda kitaplık vardır ve bu kitaplıklar, yalnızca tek bir python betiği çalıştırarak herhangi bir görevi yapmanıza olanak tanır. Python projeleri github'da mevcuttur, sadece onları kopyalayın ve termux ile ciddi şeyler yapabilirsiniz.

termux nedir? sorusunun cevabını tam olarak anlamak için okumaya devam ediniz.

Termux'u kimler kullanabilir?

örnek verecek olursak:

Programcılar: Bir programcıysanız veya programcı olmak isteyen bir kişiyseniz, termux android telefonunuzda olmazsa olmaz bir uygulamadır çünkü çeşitli programlama dillerini destekler ve sizi CLI (komut satırı arayüzü) ile tanıştırır.

Hack ve Siber Güvenlik: Öğrenciyseniz ve siber güvenlik

ve bilgisayar korsanlığı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu uygulama size çok yardımcı olacaktır, sadece akıllı telefonunuzu kullanarak bir çok aracı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Günümüzde pek çok çocuğun bilgisayarı yok, termux kullanarak bilgisayar olmadan çok şey öğrenebilirler.

IT Öğrencisi: Eğer CS veya IT dalında okuyorsanız Termux'u öğrenmeye çalışmalısınız, size temel deneyim kazandıracak kodlama, CLI (komut satırı arayüzü), python projeleri, siber güvenlik araçları gibi her şeyi bir araya getirdi ve bilgisayarlara karşı güven oluşturmak.

Bilgisayar korsanları:Biliyorum, biliyorum, bu satırı yazmama gerek yok, eğer bir hacker iseniz veya başlangıç ​​seviyesinde hack yapıyorsanız, telefonunuzda zaten termux var, lütfen yoksa lütfen termux'u indirin şiddetle tavsiye edilir ve takipte kalın Termux ve hack ile ilgili her şeyi yayınlayacağım.

Termux: Termux Nedir ve Termux Kullanarak Neler Yapabiliriz?

Termux kullanarak neleri Hackleyebiliriz?

Yasal Uyarı: Yetkisiz erişim sağlamak yasa dışıdır! Bu site sadece eğitim amaçlıdır. Bu verileri etik olarak kullanmak sizin sorumluluğunuzdadır. Verileri kötüye kullanırsanız bu site ve termux sorumlu değildir.

Metasploit-framework : Sistemden yararlanmanıza izin veren en popüler toollardan biri. Bir android telefonu bir yük (Android uygulaması) oluşturarak ve kurban yükü yüklediğinde bunu kurbana göndererek, fotoğraf, ses, SMS, arama kayıtları, belgeler ve aradığınız her şey gibi telefondaki hemen hemen her şeye erişebilirsiniz. dosya yöneticisinde bulabilirsiniz.

Routersploit: Metasploit ile benzer bir çerçevedir, yönlendiricilerdeki güvenlik açığını bulmanızı sağlar. ağdaki belirli hedefi bulabilir ve hangi bağlantı noktalarının açık olduğunu kontrol edebilir ve ayrıca cihazın savunmasız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Wifi şifre kırma yöntemlerinden biridir.

Phonesploit: Kurbanın IP adresini kullanarak ağınızdaki diğer sistemlere erişmenizi sağlar. Bu aracı kullanmak için sisteminize python yüklemeniz ve onu github'dan klonlamanız gerekiyor.

Hydra: kaba kuvvet yöntemini kullanarak şifreleri kırmanıza izin verir. bu araçla çoğu web sitesini ve protokolü kaba kuvvet uygulamak mümkündür. Bu araçlardan herhangi biri hakkında daha fazla bilgi için bu sayfayı takip edebilirsiniz. ddos saldırıları yapmanızı sağlar.

Nmap: Network mapper, network sisteminizdeki çeşitli verileri taramanızı ve toplamanızı sağlayan bir network güvenlik aracıdır. Açık portları kontrol edebilir, paketin yönlendirme yolunu bulabilirsiniz. Ağdaki cihazların işletim sistemi bilgileri gibi. Siteye sızma işlemlerinde işe yarar

Shodan : Google, herhangi bir web sitesinde arama yapabileceğiniz bir web sitesidir, shodan, cihazlarda arama yapmanızı sağlayan araçtır. shodan'ın verdiği ip adresi ve portu kullanarak kameraları bulabilir ve canlı izleyebilirsiniz.

Shellphish : İnternetteki hemen hemen tüm sosyal medya için en iyi kimlik avı araçlarından biridir. Bu araç bir bağlantı oluşturur ve kurbana bu bağlantıyı kullanarak giriş yaptığında şifreyi ele geçirir.

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad