Bir web siteniz varsa, onu güvende tutmak çok önemlidir - özellikle bu sizin çevrimiçi işinizse.

Ancak siber güvenlik tehditlerinin karmaşıklığının artması ve saldırı sayısının artmasıyla birlikte sitenizin bütünlüğünü ve çalışma süresini sağlamak için özel güvenlik önlemleri gerekebilir.

Uygulaması kolay ve faydalı olan önlemlerden biri bulut tabanlı Web Uygulaması Güvenlik Duvarı'dır (WAF). Burada, bir WAF'nin ne olduğuna dair hızlı bir genel bakışa sahip olacağız ve oradaki en iyi seçeneklerden bazılarına bakacağız.

Web Uygulaması Güvenlik Duvarı Nedir?

WAF, web siteniz ile internet trafiği arasında HTTP isteklerini izleyen ve filtreleyen bir engeldir.

Tüm kötü niyetli istekleri engeller, şüpheli isteklere meydan okur ve ziyaretçilerin web sitenize güvenle erişmesini sağlar.

Ağ tabanlı ve ana bilgisayar tabanlı olmak üzere farklı WAF türleri bulabilirsiniz. Ancak, dağıtımı kolay oldukları, sunucu kaynaklarınıza bağımlı olmadıkları ve genellikle yönetilen bir hizmet oldukları için burada bulut tabanlı WAF'lere odaklanacağız.

WAF Web Sitenizi Nasıl Korur?

WAF, web sitenizi siteler arası komut dosyası çalıştırma (XSS), SQL enjeksiyonu ve bilinmeyen sıfırıncı gün açıkları(zero day) gibi bilinen saldırılara karşı korur .

Bulut tabanlı bir WAF, yeni ve ortaya çıkan tehditleri tespit etmek için anormal kalıpları tespit etmek ve şüpheli istekleri engellemek için makine öğreniminden yararlanır.

Ayrıca sitenizi DDoS saldırılarına karşı korur.

Sadece bununla sınırlı değil, entegre içerik dağıtım ağı (CDN) sayesinde web siteniz de potansiyel bir performans artışı elde ediyor .

WAF'ın web sitenizi korumak için hepsi bir arada bir çözüm olmadığını belirtmekte fayda var. Yine de sunucu tarafı güvenlik araçlarına ve uygulamanızın düzenli olarak yamalandığından emin olmanıza ihtiyacınız var.

Bulut Tabanlı WAF Seçerken Bakılacak Şeyler

Çoğu WAF hizmeti aşağı yukarı aynı özellikleri sunar. Ancak, gereksinimlerinize bağlı olarak, bir WAF dağıtmadan önce birkaç faktörü göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz:

Sıfır gün saldırılarını engelleme7. katman DDoS saldırılarına karşı savunma yeteneğiEntegre CDNHack temizleme hizmeti (etkileniyorsa)SSL desteğiBildirim uyarılarıMüşteri servisi

Ayrıca, gelecekte ölçeği büyütmeniz gerekebileceği ihtimaline karşı, yükseltme için mevcut olan toplam özellik setini kontrol etmeye ve fiyatlandırmayı karşılaştırmaya değer.

Sitenizin Güvenliğini Sağlayacak Web Uygulaması Güvenlik Duvarı Hizmetleri

Tehditleri engelleme ve web sitelerinin saldırılardan korunmasına yardımcı olma konusunda iyi bir geçmişe sahip en popüler hizmetleri seçtik.

1. Sucuri

sucuri waf

Sucuri, web portallarına güvenlik hizmetleri sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. WAF koruması, izleme hizmeti, CDN sunar ve ayrıca güvenliği ihlal edilmiş bir web sitesinden kötü amaçlı yazılımları kaldırmanıza yardımcı olabilir.

Hatta hizmetlerini seçmeden bile düzeltebileceğiniz olası güvenlik sorunlarını tespit etmek için ücretsiz bir SiteCheck aracı sunar Bu size neyi kaçırdığınız ve bir WAF'ın size nasıl yardımcı olabileceği konusunda temel bir fikir verir.

Fiyatlandırma planı yıllık 199 ABD dolarından başlar ve siz daha fazla özellik seçtikçe artar.

Önemli Noktalar:

Web sitesi izlemeSanal yamaEntegre CDNSıfır gün istismar korumasıhack temizlemeSSL desteği

2. Cloudflare

cloudflare

Cloudflare, temel düzeyde ücretsiz koruma sağladığı için inanılmaz derecede popüler bir seçimdir.

Yeni bir web sitesi açmıssanız ve WAF için bir bütçeniz yoksa Cloudflare kurabilirsiniz. Ayrıca, dünya çapındaki sunucularla ücretsiz olarak entegre bir CDN'ye sahip olursunuz. Ancak, WAF korumasına, ölçülmemiş DDoS korumasına, uyarılara, müşteri desteğine ve diğer birçok özelliğe ihtiyacınız varsa premium abonelik seçmeniz gerekecektir.

Cloudflare WAF aboneliği ayda 20 ABD dolarından başlar.

Önemli Noktalar:

Premium abonelik olmadan ücretsiz CDNDDoS uyarılarıYükleme süresini iyileştirmek için performans optimizasyonu özellikleriSSL desteği

3. AWS

aws hizmetleri

Web siteniz için zaten AWS hizmetlerini kullanıyorsanız AWS WAF, kolayca uygulayabileceğiniz ve bakımını yapabileceğiniz bir çözümdür.

Web sitelerini yönetme konusunda yeniyseniz ve herhangi bir AWS yapılandırmanız yoksa, AWS hizmetleri bir öğrenme eğrisi sunar. Ancak, sonunda uygun maliyetli bir seçenek olabilir.

Buradaki diğer bazı seçeneklerden farklı olarak, kullanımınıza göre faturalandırılır ve denemeden önce bir fiyat hesaplayıcı da bulabilirsiniz .

Önemli Noktalar:

Trafik uyarılarıBüyük trafiğe sahip web siteleri için ölçeklenebilir ve uygun maliyetliuygun fiyatlıSSL desteği

4. Akamai

akamai waf

Akamai, entegre bir CDN ve DDoS korumasına sahip kurumsal odaklı bir güvenlik duvarıdır..

Küçük ve orta ölçekli çevrimiçi işletmeler için uygulanabilir bir seçenek olmayabilir, ancak ücretsiz denemeler sunar. Yalnızca güvenlik hizmetleriyle sınırlı kalmayıp çeşitli teknik hizmetler de sağlar.

Akamai bir fiyatlandırma planı açıklamaz - bu nedenle gereksinimlerinize göre onlarla iletişime geçmeniz gerekir.

Önemli Noktalar:

Kurumsal odaklıDDoS korumasıCDNSSL desteğiSıfır gün istismar koruması

5. SiteLock

site kilidi waf

SiteLock, yaygın olarak kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ve web siteleri için bir yedekleme çözümü olarak bilinir. Ama aynı zamanda bir WAF sunuyor. Bazı bulut tabanlı WAF'lere göre daha ucuz bir alternatiftir.

Yaygın uygulama güvenlik risklerine karşı temel koruma önlemlerini içerir. Ne yazık ki, WAF ile DDoS koruması içermez, ancak ek bir hizmet olarak sunar.

Ayrıca, entegre bir CDN ile birlikte otomatik bir kötü amaçlı yazılım temizleme hizmeti sağlar.

Temel WAF koruması ayda 9,99 ABD doları tutarındadır ve daha fazla özellikle birlikte gelir.

Önemli Noktalar:

Yaygın uygulama güvenlik risklerine karşı korumaOtomatik kötü amaçlı yazılım kaldırmaSSL desteğiCDN

6. Azure

masmavi waf

Azure WAF, kullandıkça ödediğiniz AWS'ye benzer bir tutardır. DDoS saldırılarına, yaygın tehditlere, site izlemesine karşı koruma sağlar ve entegre bir CDN sağlar.

Kurulumu kolaydır, ancak gerekirse ayrıntılı belgeler bulabilirsiniz.

Önemli Noktalar:

DDoS korumasıSitenizi izlerEntegre CDNSSL desteği

7. StackPath

yığın parçası waf

StackPath, hem yaygın hem de karmaşık siber saldırılara karşı koruma sağlayan, kurumsal odaklı başka bir WAF'dir.

DDoS korumasına ve entegre bir CDN kullanma becerisine de sahip olursunuz.

Bir fiyatlandırma planından bahsetmiyorlar - bu yüzden gereksinimlerinize göre bunu öğrenmek için onlarla iletişime geçmeniz gerekiyor.

Önemli Noktalar:

DDoS korumasıCDNSSL desteği

8. İmperva

imperva waf

Imperva, aynı zamanda bir WAF sağlayan kurumsal odaklı bir siber güvenlik şirketidir.

Yaygın uygulama tehditlerine karşı DDoS koruması, raporlama özellikleri ve güvenlik elde edersiniz. Ayrıca, hizmetlerine güveniyorsanız ancak farklı bir WAF koruması istiyorsanız, AWS ve Azure'da dağıtılabilir.

En hızlı CDN ile bir çözüm arıyorsanız, Imperva sizin için çözüm olmayabilir.

Bir fiyatlandırma planından bahsetmiyorlar, ancak dağıtmadan önce test etmek isterseniz ücretsiz bir deneme teklifi alırsınız.

Önemli Noktalar:

DDoS korumasıYaygın uygulama güvenliği tehditlerine karşı korumaBulut uygulamaları, kapsayıcılar ve sanal makineler için uygun

Web Uygulaması Güvenlik Duvarı Hizmetlerine mi İhtiyacınız Var?

Siber güvenlik tehditlerinin risklerini göz önünde bulundurarak, bir WAF dağıtımı, web sitenizin güvenliğinin ihlal edilme olasılığını azaltır.

Basit bir blogla yeni başlıyorsanız, sunucu barındırma maliyetlerine ek olarak bir WAF'ye yatırım yapmanız gerekmeyebilir. Ancak, iş açısından kritik bir web sitesi veya çevrimiçi işinizse, bir WAF koruma hizmetine sahip olmak içiniz rahat edebilir.