Güvenlik Duvarı ve Antivirüs: Fark Nedir ve Her İkisine de İhtiyacınız Var mı?

Antivirüs

Çevrimiçi ortamda güvende kalmayı başarmak çok daha zor hale geliyor. 
Tehditlerin karmaşıklığı ve sıklığı artmakla kalmıyor, aynı zamanda koruma yöntemleri de yetersiz hal gelebiliyor. Bir güvenlik aracının sunduğu çeşitli korumalar vardır ama bizim hepsine ihtiyacınız olup olmadığını tam anlayamıyoruz.

En yanlış anlaşılan güvenlik araçlarından ikisi güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımıdır. Sık sık birlikte konuşulmaları, aynı şey oldukları anlamına gelmez. Peki güvenlik duvarı ve antivirüs arasındaki fark nedir? Nasıl çalışırlar?

Antivirüs

 Yazılımı Nedir?

Bir dizüstü bilgisayarı kontrol eden bir antivirüs

Virüsten koruma yazılımının basit bir işi vardır: Dosyalarınızı virüs aramak için taramaktan sorumludur. Genellikle virüsten koruma olarak pazarlansa da, virüsler bir tür kötü amaçlı yazılım olduğundan, çoğu virüsten koruma yazılımı aslında kötü amaçlı yazılımı tespit etmektir.

İster çevrimiçi ister çevrimdışı olsun, antivirüs virüsler, Truva Atları, solucanlar, reklam yazılımları ve casus yazılımlar gibi her türlü kötü amaçlı yazılımı saldırmadan önce algılamak ve yakalamak içindir. Bilgisayar korsanları cihazınıza gizlice erişmenin ve bilgilerinizi çalmanın bir yolunu aradığı sürece, virüsten koruma yazılımı çok önemli bir rol oynar.

Esas olarak arka planda çalışır ve siz web'de gezinirken ve yabancı dosyaları indirirken sizi güvende tutar. Ancak hangi dosyaların kötü amaçlı yazılım içerdiğini ve hangilerinin içermediğini nereden biliyor?

antivirüs nasıl çalışır?

Çoğu ticari antivirüs yazılımı, AI tarafından desteklenmez. Virüsleri ve kötü amaçlı yazılımları kendi başlarına yakalayamazlar; Onları işaret edecek birine ihtiyaçları vardır.

Virüsten koruma yazılımı, cihazınıza giren dosyaları, kodu ve komut dosyasını tarayarak çalışır. Web'den veya USB çubuğu veya CD gibi harici bir depolama birimi aracılığıyla indirilmiş olsa da aynı şekilde çalışır.

Tarama süreci boyunca, her dosyanın içeriğini zaten bilinen kötü amaçlı yazılım türlerinden oluşan zengin bir veritabanıyla karşılaştırır. Bu nedenle antivirüsünüzün her zaman arka planda çalışması, cihazınızı sürekli olarak gizli ve etkin olmayan kötü amaçlı yazılımlara karşı taraması gerekir.

Bu bir kerelik bir iş gibi görünse ve antivirüsün tüm sabit sürücünüz yerine yalnızca gelen dosyaları taraması gerekse de, hiçbir antivirüs yüzde 100 etkili değildir. Antivirüs şirketi, veritabanını sürekli olarak en son virüsler ve kötü amaçlı komut dosyalarıyla güncellemelidir.

Bir virüsten koruma yazılımı dosyalarınızı tekrar tekrar taradığında, yalnızca donanım kaynaklarını boşa harcamak değil, çalışmasını iki kez kontrol etmek ve daha önce algılayamadığı gizli virüsleri gözden kaçırmadığından emin olmak içindir.

Antivirüs Olmadan

 Güvende Kalabilir

 misiniz?

Antivirüs yazılımının sunduğu yüksek güvenlik seviyelerine rağmen, dezavantajları da vardır. Virüsten koruma yazılımı gizlilik dostu değildir ve çoğunun CPU'nuzu tükettiği bilinmektedir.

Antivirüs olmadan güvende kalmanın tek yolu, uygun internet hijyeni uygulamaktır. Yalnızca güvenli web sitelerinde gezinmeye devam edin ve yalnızca güvenilir kaynaklardan dosya indirin.

Özellikle güvenli bir VPN olmadan açık ağları kullanmaktan da kaçınmalısınız .

Güvenlik

 Duvarı Nedir?

asma kilitli

Adından da anlaşılacağı gibi, bir güvenlik duvarı, cihazınızla internet dahil dış dünya arasında koruyucu bir engeldir .

Bir antivirüsün aksine, güvenlik duvarı cihazınızda bulunan kötü amaçlı yazılımları etkisiz hale getirmez. Dosyalarınızı taramaz. Ağ veri akışını izleyen ve cihazınıza erişmeden önce güvenliğini kontrol eden bir korumadır.

İki tür güvenlik duvarı vardır: yazılım ve donanım. Bir yazılım güvenlik duvarı, sizi gelen dijital saldırılara karşı korumaktan sorumludur. Donanım sürümü, örneğin, cihazınız etkin değilken bir USB çubuğu takarak başkalarının cihazınıza fiziksel olarak erişmesini engeller.

Bir antivirüse benzer şekilde, güvenlik duvarları da arka planda çalışır. Bununla birlikte, internet üzerinden hangi veri kaynaklarına giriş ve çıkışa izin verildiğini belirlemek için kurallar üzerinde bir miktar kontrol sahibi olmanıza izin verirler .

Güvenlik Duvarı nasıl

 çalışır?

En basit haliyle, bir güvenlik duvarı bir filtreleme sistemidir. Havaalanında geçmeniz gereken metal dedektörü gibi. Ancak tarama konumu farklıdır. Nasıl çalıştıkları söz konusu olduğunda, güvenlik duvarları aşağı yukarı antivirüs yazılımlarına benzer.

Ağ verileri cihazınıza akarken, güvenlik duvarı onu küçük parçalar halinde tarar ve bulgularını onaylanmış tehditlerden oluşan bir veritabanıyla karşılaştırır. Veri segmentine yalnızca tüm testleri geçmesi durumunda erişime izin verilir.

AYrıca okuyunuz : Web Sitenizi Korumak Için En İyi Web Uygulaması Güvenlik Duvarı Hizmetleri

Güvenlik duvarlarının da düzenli güncellemelere ihtiyacı vardır. Güvenlik veritabanları en son güvenlik tehditlerini içermiyorsa, kötü amaçlı yazılımlar ve kötü amaçlı komut dosyaları duvardan geçerek cihazınıza girebilir. O zamana kadar tek umudunuz, virüsten koruma yazılımınızın çok geç olmadan onu algılaması olacaktır.

Sabit konumu değişmez. Ancak güvenlik duvarı yazılımının ağ akışınızı tarayıp düzenleyebilmesinin birçok yolu vardır. Güvenlik ve verimlilik açısından çeşitlilik gösterirler, ancak hepsinin faydalı kullanım durumları vardır; bunlar şunları içerir:

  • Proxy Hizmeti: Bu tür güvenlik duvarı, cihazınızın ayna sürümünü kurarak cihazınızı korur ve onu web'e bağlar. Gelen veriler cihazınızla doğrudan temas etmez ve izole kalır. Bu, en güvenli güvenlik duvarı türlerinden biridir, ancak inanılmaz derecede yavaştır ve çok fazla kaynak tüketir.
  • Paket Filtreleme: Paket filtreleme tarama verilerini küçük artışlarla kullanan güvenlik duvarları. Her veri paketi bir dizi filtre aracılığıyla gönderilir. Tehdit olarak tanımlanan veri paketleri işaretlenir ve engellenir, böylece cihazınıza erişmeleri engellenir.
  • Devre Düzeyinde Ağ Geçidi: Devre düzeyinde bir ağ geçidi güvenlik duvarı, verilerin kendisini taramak yerine İletim Kontrol Protokolü (TCP) anlaşmalarını izler. Bu güvenlik duvarı, gelen veri paketlerinin içeriğini taramak yerine, iletişimin güvenli ve meşru olmasını sağlar. Veri yerine kaynağı doğrular. Hızlı ve verimli olsalar da, sızıntıları önlemek için başka bir güvenlik teknolojisine ihtiyaçları var.

Güvenlik Duvarı

 Olmadan Güvende

 Kalabilir misiniz?

Güvenlik duvarları koruyucu bir önlemdir. Bunları kaldırırsanız, internette daha dikkatli gezinmeniz gerekse bile yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Güvenlik duvarı olmadan, kötü amaçlı veri paketleri bilgisayarınıza girebilir.

Ancak güvenlik duvarı yazılımı söz konusu olduğunda, cihazınız internete bağlı değilse, buna ihtiyacınız olmadığını söylemek güvenlidir.

Antivirüs

 Yazılımı ve

 Güvenlik Duvarları:

 İkisine de

 İhtiyacınız Var

 mı?

Antivirüs yazılımı ve güvenlik duvarları birbirinin yerine kullanılamaz. Her biri, cihazınızı farklı şekilde güvenceye almak için bağımsız olarak çalışır ve bazı durumlarda birbirlerini destekler.

Maksimum güvenlik arıyorsanız, hem aktif hem de en iyi durumda olmak en iyi seçeneğinizdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad