New York, 2035 yılına kadar gazla çalışan araçları yasaklamak istiyor

 

New York, 2035 yılına kadar gazla çalışan araçları yasaklamak istiyor

Elektrikli araçların popülaritesinin ve etkinliğinin artmasıyla birlikte, gelecekte tüm araçların pille çalışması gerçek bir olasılık haline geliyor. Aslında, birçok yer gelecekte gazla çalışan araçları tamamen yasaklamak için girişimlere başladı.


Amerika Birleşik Devletleri'nde, 2035 yılına kadar eyalette geleneksel içten yanmalı motorların satışını yasaklamayı planlayan New York, gemiye binen en son eyalet oldu.


CBS News'den yeni bir rapora göre , New York bu yeni yasayla birkaç eyaletin izinden gidiyor. California benzer şekilde geçen yıl aynı şeyi başaran yeni bir yasa çıkardı ve Massachusetts bu yılın başlarında benzer bir yasa çıkardı .


Peki bu yeni yasa tam olarak ne anlama geliyor? Eyalette gazla çalışan arabaların satışını tamamen yasaklamak kadar basit değil. New York eyalet kurumlarının gelecek yılın sonuna kadar büyük değişim için bir pazarlama ve geliştirme stratejisi geliştirmesi gerekecek .


Ayrıca bu, yalnızca üreticileri ve müşterileri geçiş yapmaya ikna etmekle de ilgili değil. Devlet, altyapıyı yani vatandaşların kullanabileceği kapsamlı ve verimli bir ücretlendirme ekosistemini kurmak zorunda kalacak.


Bu cesur bir girişim. Sağlam bir şarj altyapısı kurarken halkı tamamen EV'lere geçmeye ikna etmek çok zor bir görev olacaktır. Önümüzdeki 14 yılda çok şey değişebilir, bu yüzden bu yeni mevzuatın New York'ta nasıl işlediğini görmek ilginç olacak

Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad